Mountainbiken voor studie naar medicijn tegen ALS

09 sep , 12:28 Nieuws
als 66daeb4b75d2e
Al voor de zevende keer houden vijf bevlogen vrijwilligers uit onder meer Veldhoven onder de naam "ALS het licht uit gaat" een mountainbike avondtocht op de derde zaterdag van oktober.
Het evenement vindt plaats op zaterdag 19 oktober. De startlocatie is Sportpark Bokt aan de Anconalaan 3-5 in Eindhoven. De start vindt plaats tussen 19.30 en 20.15 uur. Inchecken kan vanaf 18.30 uur. De afstand is 35 kilometer waarvan 90% over onverharde wegen gaat.
Waarom organiseren ze deze tocht? Ze streven ernaar om de deelnemers in deze goede doelentocht een leuke avond te bezorgen. En dat zij op een sportieve manier erbij stilstaan dat ALS een ziekte is waarbij de beperkingen in de spieren de volgende dag niet vanzelf overgaan. Na een fietstocht is de eventuele spierpijn bij een doorsnee fietser de volgende dag wel over.
De volledige opbrengst van het inschrijfgeld van de MTB-avondtocht doneren ze aan het project Lighthouse II (medicijnstudie) – onderdeel van het grote project TRICALS – dat geleid wordt door prof. dr. Leonard van den Berg van UMC Utrecht.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op https://www.alshetlichtuitgaat.nl/info-2024/